De 3 mest effektive video typer

1. aug. 2021

Hvornår er en video effektiv?

Når man taler om effektivt indhold, er det vigtigt først og fremmest at tale om strategi og mål. Det er nemlig de strategiske målsætninger, der afgør om videoerne er effektive. Er den stategiske målsætning at gøre opmærksom på sin virksomhed eller sit produkt, så kan videoens rækkevidde eller omtale være et succeskriterie. Er det strategiske mål derimod at rekruttere en ny dygtig medarbejder til sin virksomhed, så vil succeskriteriet måles i antal kvalificerede ansøgere snarere end antallet af visninger. Men hvilke videoer er så de mest effektive? Dette blogindlæg kommer med et begrundet bud på, hvilke 3 videotyper, der er de mest effektive. 

 

1. Den opmærksomhedsskabende video

Er din målgruppe ikke bekendt med dit brand eller dit produkt endnu, vil den strategiske målsætning være at gøre opmærksom på, hvordan din virksomhed eller dit produkt løser specifikke udfordringer for målgruppen. Gode bud på opmærksomhedsskabende videoer er produktvideoen, kampagnevideoen eller brandingvideoen. Jo mere awareness dit indhold skaber og din målgruppe bliver eksponeret for, desto bedre lærer de dit brand at kende. Den opmærksomhedsskabende video fokuserer altså på at demonstrere værdiulde fordele, der løser din målgruppes udfordringer. En strategisk målsætning for en opmærksomhedsskabende video kunne eksempelvis være stor rækkevidde, positiv omtale eller mange kliks videre til sin hjemmeside. Når målgruppen har fået kendskab til din virksomhed eller dit produkt, begynder de at sammenligne dig med dine konkurrenter, og så er de i næste stadie af købsrejsen – nemlig ‘consideration’ stadiet. Og her er det en anden video type, der har den største effekt.

 

2. Den troværdige video

I andet stadie af din målgruppes købsrejse ‘consideration’, er de allerede opmærksomme på dit produkt og overvejer nu, om de skal købe/vælge dit produkt frem for dine konkurrenters. I denne overvejelsesfase er det afgørende, at troværdigheden omkring dit produkt er stor og din brandværdi er høj. Det er derfor en god idé at lave video indhold, der imødekommer deres behov for at sammenligne dit produkt med andres produkter. Gode bud på troværdige videoer er testimonial videoen, tips videoen eller bag-om videoen

Det skaber troværdighed, når eksisterende kunder fortæller, hvorfor de er super glade og tilfredse med dit produkt, eller en ekspert blåstempler dit produkt og giver tips til brugskontekster. Du kan også give din målgruppe et unikt indblik i din virksomhed med en video, der viser produktionen bag kulissen. I dette stadie er det en god idé at fremhæve de mest attraktive fordele ved at vælge at blive kunde hos dig. Dit produkt skal derfor på attraktiv vis præsenteres på en måde, der differentierer sig fra lignende produkter på markedet. En strategisk målsætning for den troværdige video kunne eksempelvis være delinger, brugeranbefalinger eller andet positivt ladet brugergenereret indhold. Når målgruppen finder din virksomhed og dit produkt troværdigt, vil en tredje og sidste video type vise sig effektiv.   

 

3. Den overbevisende video

Selvom din målgruppe nu er købsmodne, fordi de finder dit produkt attraktivt og troværdigt, så har de måske behov for et sidste overbevisende skub for at lægge deres loyalitet i din forretning og blive kunde hos dig. Når de har tillid til dit brand og er begejstrede for dit produkt, må du overbevise dem og lukke salget. I den overbevisende video kan du derfor med fordel præsentere din målgruppe for et godt tilbud eller en attraktiv eller måske tidsbegrænset kundefordel, der inviterer dem til en handling med en såkaldt ‘Call-To-Action’ (CTA). En strategisk målsætning for den overbevisende video vil typisk være øget salg, flere abonnenter, medlemmer eller tilmeldinger. 

Mange virksomheder lægger al deres energi i overbevisende videoer – både for at få så mange salg igennem som muligt, men også fordi deres succesparametre er noget lettere at måle på. Problemet med kun at dele overbevisende indhold er imidlertid, at du vil opleve en stor ‘churn’ (kunder der forlader din forretning efter et enkelt salg), fordi dit produkt bliver valgt for dit slagtilbud, og ikke nødvendigvis fordi kunderne har tillid til dit brand eller finder dit produkt mere attraktivt end dine konkurrenters.

 

Har du brug for videobaseret indhold til dine sociale medier?