Konverteringsoptimér dine SoMe videoer

15. mar. 2021

Effektiv video marketing handler om mere end blot engagement. At en video har fået mange likes, kommentarer eller delinger fortæller selvfølgelig noget om rækkevidden for din video. Men om videoen har en faktisk effekt, handler i større grad om konverteringer end om engagement. En konvertering er en handling, der er ønskværdig adfærd for dig eller din virksomhed. Det kunne eksempelvis være et køb af dit produkt eller et besøg på din hjemmeside. Her er de to vigtigste tips for konverteringsoptimering af dine videoer. 

 

Imødekom din målgruppes inforamtionsbehov

Konverteringer kræver en strategisk forståelse. Den barske sandhed er, at ingen orker at se en 5 minutter lang video af dig, der sidder og fortæller om, hvor fantastisk dit produkt og din forretning er. Strategisk video marketing handler om at imødekomme det informationsbehov, som din målgruppe har. Der er 3 stadier i din målgruppes købsrejse, som det er vigtigt at have styr på, inden du laver dit video indhold: Awareness stadiet, consideration stadiet og decision stadiet.

De tre stadier handler kort fortalt om at skabe værdi for din målgruppe alt efter, hvor langt de er i deres købsrejse. Hvis ikke de er opmærksomme på dit produkts eksistens, giver det ikke mening at opfordre dem til at købe det. Hvis de allerede har et bredt kendskab til din forretning og dine produkter, så giver det ikke mening at gøre opmærksom på, hvem du er og hvad du tilbyder. Så husk at tænke strategisk, når du producerer dit video indhold. Hvor langt er din målgruppe i deres købsrejse?

 

Konvertér interessen med en CTA

Du har kæmpet hårdt for at vinde din målgruppes opmærksomhed og interesse med din video, så selvfølgelig skal du ikke tabe dem på gulvet til sidst. Du bør i stedet konvertere interessen til konkret adfærd. En call-to-action (CTA) er din mulighed for at invitere din målgruppe til at foretage en handling. Men hvad vil du have, at de skal gøre? 

Måske vil du have dem videre ind på din hjemmeside for at købe dit produkt? Måske vil du opfordre dem til at følge din SoMe kanal? Måske vil du have dem til at dele din video? Uanset hvad du vil invitere dem til at gøre, så hold dig kun til én enkelt CTA pr. video. På den måde fokuserer du på kun at opfordre dem til én handling og undgår dermed forvirringen, der ligger i at have for mange valgmuligheder.

 

Har du brug for videobaseret indhold til dine sociale medier?

De 3 mest effektive video typer

De 3 mest effektive video typer

Har dit videoindhold ikke den ønskede effekt? Bliv klogere på hvordan du opstiller succeskriterier og måler på effekten.