Kom godt igang med video marketing

29. mar. 2021

værdiskabende indhold

Når man taler om at vækste sin forretning, arbejder man ofte med to forskellige tilgange: kortsigtet vækst af salget eller langsigtet vækst af brandet. Mens kortsigtet vækst af salget fokuserer på at tiltrække nye kunder gennem besparelser, gaver og begrænsede tilbud, fokuserer den langsigtede vækst på at skabe stor opfattet værdi, stærke relationer og loyale kunder, der gang på gang vender tilbage. For at kunne skabe langsigtet vækst, er det helt essentielt, at dit video content er relevant og værdifuldt for din målgruppen. Men hvordan ved du så, hvilket content, der er værdifuldt for din målgruppe? Et godt værktøj at benytte er ‘købsrejsen’.

Man opererer overordnet set med 3 stadier i ‘købsrejsen’: awareness -, consideration – og decision stadiet. Målet er at skabe værdi for målgruppen alt efter, hvilket stadie i deres købsrejse, de befinder sig i. Når du har styr på de tre stadier i købsrejsen, bliver det lettere at tilrettelægge og producere video indhold, så det skaber reel værdi!

 

1. Awareness: Vind opmærksomheden

I det første stadie af købsrejsen ‘awareness’, er din målgruppe ikke bekendt med dit brand eller dit produkt endnu. I dette stadie er det derfor vigtigt at gøre opmærksom på dit produkt ved at demonstrere værdifulde fordele eller fede features, der løser specifikke udfordringer for dem. Med produktvideoer kan du skabe awareness, som er værdifuldt for del den af din målgruppe, der har brug for dit produkt men endnu ikke er bekendt med, hvordan det løser deres udfordringer.

Konkurrencen om målgruppens opmærksomhed er dog stor, så det er vigtigt at få styr på, hvordan du vinder den. På sociale medier har du omkring 3 sekunder til at skabe blikfang og fange modtagerens opmærksomhed. Formår du både at fange modtagerens opmærksomhed og fastholde deres interesse, så er du rigtig godt på vej. Jo mere awareness dit indhold skaber og din målgruppe bliver eksponeret for, desto bedre lærer de dit brand at kende. Når de har fået kendskab til dit brand, begynder de at sammenligne dig med dine konkurrenter, og så er de i næste stadie af købsrejsen – nemlig ‘consideration’ stadiet.

 

2. Consideration: Øg troværdigheden

I andet stadie af din målgruppes købsrejse ‘consideration’, er de allerede opmærksomme på dit produkt og overvejer nu, om de skal købe/vælge dit produkt frem for dine konkurrenters. I denne overvejelsesfase er det afgørende, at troværdigheden omkring dit produkt er stor og din brandværdi er høj. Det er derfor en god idé at lave video indhold, der imødekommer deres behov for at sammenligne dit produkt med andres produkter.

Du kan derfor med fordel bruge testimonial videoer, som bruger udsagn fra andre end dig selv. Det kan eksempelvis være eksisterende kunder, der fortæller, hvorfor de er super glade og tilfredse med dit produkt. Et alternativ til en sådan brugeranbefaling kan være en ekspertvideo, hvor en fagperson blåstempler dit produkt. Her er i dette stadie en god idé at fremhæve de mest attraktive fordele ved at vælge at blive kunde hos dig. Dit produkt skal naturligvis skille sig ud på en måde, der på attraktiv vis differentierer dig fra lignende produkter på markedet.

 

3. Decision: overbevis

Er din potientielle kunde i det tredje og sidste stadie ‘decision’, så har de fundet dit produkt attraktivt og dit brand troværdigt. Selvom de er købsmodne, så har de behov for at sidste overbevisende skub for at lægge deres loyalitet i din forretning og blive kunde hos dig. Når de har tillid til dit brand og er begejstrede for dit produkt, må du overbevise dem og lukke salget. Her kan du gøre brug af redskaber kendt fra den kortsigtede vækst af salget. Det kan være et skarpt tilbud eller en eksklusiv kundefordel. Selvom du her gør brug af et redskab fra den kortsigtede vækst af salget, har du forinden lavet et stort fodarbejde, der bidrager til at minimere ‘churn’ (kunder, der forlader forretningen).

I decision stadiet er det helt afgørende at invitere dem til en handling – en såkaldt ‘Call-To-Action’ (CTA), så de nemt og hurtigt kan købe dit produkt. Mange brands lægger al deres energi i dette “Decision” stadie for at få så mange salg som muligt. Problemet med at lægge al sin energi i dette stadie er, at de som vælger at blive kunde hos dig, vælger dig for dit slagtilbud og ikke nødvendigvis fordi de har tillid til dit brand eller finder det mere attraktivt end dine konkurrenters.

Det er derfor uhyre vigtigt at producere video indhold, der ramme din målgruppe i alle tre stadier af deres købsrejse. På den måde skaber du nemlig stor værdi og stærke langsigtede relationer. Og kunder, der oplever stor (opfattet) værdi, vender ikke alene tilbage som kunde i din forretning – de anbefaler dig også til andre! 

 

Har du brug for videobaseret indhold til dine sociale medier?

De 3 mest effektive video typer

De 3 mest effektive video typer

Har dit videoindhold ikke den ønskede effekt? Bliv klogere på hvordan du opstiller succeskriterier og måler på effekten.