Tips til at afgøre om din video er for lang

24. feb. 2021

I en Facebook video følger vi mekaniker og SOME-ansvarlige Flemming fra byens autoværksted på hans tur fra hovedindgangen, gennem receptionen, ned ad trappen og ind på værkstedet, hvor han her fortæller om det knald-gode tilbud på skift til vinterdæk, som værkstedet kører med i denne måned. Men inden vi har nået at høre om dette fantastiske tilbud, er vi 42 sekunder inde i videoen og har faktisk for længst scrollet væk og videre til den næste video i vores nyheds feed. Hvorfor? Fordi videoen først bliver relevant efter 42 sekunder.

 

Tommelfinger-reglen

Brugerne på sociale medier ELSKER video, og vi bliver let fristet til bare at optage en masse videoer og dele dem øjeblikkeligt på vores sociale kanaler, så hele verden kan se, hvor spændende vores forretning er. Men hvad betyder det egentligt for modtagelsen af videoerne, hvor lang tid de varer?

Tommelfinger-reglen er, at der ikke er nogen grænse for, hvor lang tid en video bør vare, så længe den er relevant fra start til slut. Hvis videoen har en masse unødvendig “fyld”, der sagtens kunne klippes væk uden videoen af den grund ville få en ringere gennemslagskraft, så er din video for lang. Du bør derfor som udgangspunkt forsøge at klippe dine videoer ned til en minimums varighed, så der ikke indgår andet indhold i videoen end dét, der er absolut nødvendigt for at kunne forstå den.

 

Tidsbegrænsninger på sociale medier

De sociale platforme har endvidere specifikke krav til, hvor lang din video må være. Disse tidskrav er en rigtig god idé at have i baghovedet, når du skal producere dit videoindhold, så du ikke ender med at få lavet en video, som de sociale platforme afviser.

De sociale mediers krav til varighed af videoer:

Facebook: Videoer i Facebook feedet kan vare op til 240 minutter. Den ideelle varighed skønnes dog at være mellem 60 og 90 sekunder.

Youtube: Du kan uploade op til 11 timer lange videoer på Youtube. Er dit indhold relevant, vil din målgruppe formenligt se med, uanset om dine videoer varer 2, 10 eller 60 minutter. 

Instagram: Videoopslag kan vare op til 60 sekunder på Instagram. Undersøgelser viser imidlertid, at videoopslag på under 30 sekunder får mest engagement (likes, kommentarer, delinger).

LinkedIn: På LinkedIn har du mulighed for at uploade videoer på mellem 3 sekunder og 10 minutter. Intet mere, intet mindre. God fornøjelse!

 

Har du brug for videobaseret indhold til dine sociale medier?

De 3 mest effektive video typer

De 3 mest effektive video typer

Har dit videoindhold ikke den ønskede effekt? Bliv klogere på hvordan du opstiller succeskriterier og måler på effekten.